Om trykkeriet

I dag

Eks-Skolens Trykkeri er den dag i dag stadig medarbejderejet, og alle beslutninger træffes af medarbejderne i fællesskab. Alle får ligeløn.

Eks-Skolens Trykkeri har også beholdt den kreative energi og modet til at tænke nyt, hvilket gør vores trykkeri til et helt særligt sted.

Kom og besøg os – så vil du opleve, at også dine opgaver får del af erfaringerne fra de mange kunstnere, der har arbejdet på trykkeriet og grundlagt et helt særligt sted i hjertet af Nørrebro.

Eksskolen-trykkeri-21

Medarbejdere

Koordination og salg

 

Lis Kristensen
Lis KristensenProduktionsansvarlig

Layout afdelingen

 

Christina Carlsen
Christina CarlsenMediegrafiker
Mads Wolff
Mads WolffMediegrafiker
Adrian Utzon Dietz
Adrian Utzon DietzMediegrafikerelev / Multimediedesigner

Trykkeriet

 

Jens Kofoed
Jens KofoedTrykker

Historie

Navnet Eks-Skolen kommer af Den Eksperimenterende Kunstskole. Trykkeriet blev i 1972 dannet af en gruppe eksperimenterende kunstnere med Bjørn Nørgaard i spidsen. Trykkeriet blev fra starten organiseret som et kooperativ, hvor man skabte kunst halvdelen af tiden og trykte plakater, bøger, tidsskrifter og andre trykte materialer den anden.

Bjørn Nørgaard, Lene Adler, Erik Hagen, ... ?

Alle, der arbejdede på trykkeriet havde andel i virksomheden, og alle havde ligeløn. Hvis man ophørte med at arbejde på trykkeriet, skulle man aflevere sin medarbejder-andel. Dette system sikrede, at det altid var de medarbejdere, der arbejdede på trykkeriet, der havde ret til at tage beslutninger om drift og udvikling af trykkeriet og rammerne for det kunstneriske arbejde.

I forbindelse med Eks-Skolens Trykkeris 25 års jubilæum i 1997 besøgte Erik Hagens atter den gamle virksomhed og udtalte dengang, at han var imponeret over, at selv om de fleste af de gamle medarbejdere var skiftet ud, var ånden stadig intakt.

Kørselsvejledninger

 

Når du kommer i nordgående retning ad motorvej E20/E47
Når du kommer i sydgående retning ad motorvej E47
Når du kommer i sydgående retning ad motorvej 16